Samonosive neprekidne svetlosne kupole

Samonosive neprekidne svetlosne kupole su izrađene od modularnih uklopivih jedinica od alveolarnog polikarbonata, sa početnim i krajnjimm segmentima varijabilnih dimenzija kako bi se prilagodile svim vrstama perforiranih obrazaca (maksimalne širine od 3 m i beskonačne dužine). Predstavljaju idealno rešenje za sve vrste industrijskih objekata. Garantuju optimalno osvetljenje hale i omogućavaju vršenje bilo koje vrste aktivnosti unutar istih. Odabirom ovog rešenja se obezbeđuje obimna ušteda električne energije koja se koristi za osvetljavanje prostorija kao i prednost u korišćenju prirodnog svetla.

Samonosive, neprekidne i uklopive svetlosne kupole GBA se sastoje od:

  • varijabilni početni segmenti i centralne modularne jedinice izrađene putem termoformiranja ploča od ekstrudiranog alveolarnog polikarbonata (moguće je dobiti dve različite debljine: 10 mm termičke izolacije w/m² 2,30 ili 16 mm sa termičkom izolacijom od w/ m² 1,85) sa zidovima i višestrukim komorama koje obezbeđuju visoki stepen termičke izolacije i odličnu mehaničku otpornost (npr zaštita od grada), sa opalnom bojom, zaštitom od UV zraka sa spoljne strane i klasom samogasivosti b-s 1-do.

Kompletan proizvod je opremljen kako dihtunzima tako i opremom za fiksiranje.

Osim toga, moguće je opremiti sistem i sledećim komponentima:

  • osnova od lima od 10/10 do 15/10. U zavisnosti od potrebne visine i dužine moguće je dobiti farbanu ili pocinkovanu ploču, izoliranu madracom velike gustine, upotpunjenu membranom sa spoljne strane kako bi se obezbedilo bolje uklapanje sa slojem za zaštitu od vode. Postoji i mogućnost odstranjivanja izolacionog sistema.
  • osnova od staklene smole visine 25 sa mogućnošću uklapanja sa raznim vrstama ploča. Moguće je dobiti sa izolacijom (debljine 20 mm od poliuretana) ili jednostavnu, sive boje
  • ugrađena ventilacija omogućava otvaranje od 300 mm putem električnog motora od 220V.

Neprekidne svetlosne kupole od smole poliestera ojačane staklenim vlaknima

Ova vrsta svetlosnih kupola je sačinjena od ploča od smole poliestera ojačane staklenim vlaknima. Dostupne sa različitim vrstama profila za uklapanje, mogu biti ravne ili zakrivljene u zavisnosti od vrste postojećeg krova.

Ovakav sistem se može koristiti sa jednostavnim limom, ukoliko se ne zahteva visok stepen termičke izolacije ili sa duplim pločama kako bi se obezbedila izolaciona komora koja pruža termičku zaštitu.

Svetlosna kupola sa ugrađenom ventilacijom

Sastoje se od jedne fiksne konstrukcije i jedne mobilne sačinjene od ekstrudiranog aluminijuma 6060 sa profilom za prikupljanje vode. Otvaranje se odvija putem električnog aktivatora koji omogućava otvor u luku od 300mm, 500mm i 750mm. Kupole su samonosive od termoformiranog alveolarnog polikarbonata debljine od 10mm ili 16mm.

Tehničke karakteristike svetlosnih kupola.

Ovde možete skinuti tehničke karakteristike u PDF formatu.

Skini tehničke karakteristike

Galerija

NOVOSTI

Uspešna godina

U 2011. godini, firma GBA Plastik je otvorila dve nove filijale.
Upoznaj se sa svim novostima

VAŽNO

Firma GBA Plastik je uložila velike napore kako bi obezbedila priznanje za kvalitet svojih proizvoda i usluga. Radi bližeg upoznavanja sa našim sertifikatima, posetite odgovarajuću stranicu sajta.